Werle houdt stand

Aan de vier topborden was het vandaag echt een match India-Nederland. India won met 2½-1½, maar we zouden kunnen aanvoeren dat Nederland nog niet in zijn sterkste bezetting was – India overigens ook niet.

Alleen Jan Werle en Liam Vrolijk hielden goed stand temidden van onze aanvalslustige gasten. Vrolijk, die voor de ronde de schoonheidsprijs ontving voor zijn zege op Debashis Das gisteren, maakte nu keurig remise tegen Sundar Shyam.

Sterker nog, hij stond duidelijk beter toen hij op zetverwisseling inging. Werle speelde ook een goede drukpartij tegen Bharathakoti, die pardoes een stuk cadeau deed. Maar Abhijeet Gupta, Babu Lalith en internationaal meester K.Rathnakaran kwamen net als de Friese grootmeester op de volle 3 punten.

Gupta rekende aan bord 1 af met één van onze meest getalenteerde jeugdspelers.

Beerdsen – Gupta

Wit is net met de toren van e3 uit de vork gestapt, maar blijkt nu in iets anders gestapt te zijn:

27…Dxf3!

Voor de dame levert dit uiteindelijk een toren en twee stukken op.

28.Dxf3 dxc3 29.La3

29.Lxc3 komt materieel gezien op hetzelfde neer, maar met de extra toren bood dat misschien nog wat meer praktische tegenkansen.

29…c2 30.Te1 Pb3 31.Db7 c1D 32.Lxc1 Txc1 33.Txc1 Pxc1 34.Db1 Pe2+ 35.Kf1 Pf4 36.g3?

36…Ta8

Wint de dame, en nu is het echt uit. Beerdsen gaf op.


Thomas Beerdsen. Foto: Lennart Ootes

Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.