De derde ronde in het Noorden

In deze ronde weinig thuisspelende teams. Gelukkig zijn er elke ronde wel meerdere wedstrijden in het Denksportcentrum. Dus weer dezelfde route die ik al kan dromen. Toch wel even opletten, want men is bezig een kruispunt ongelijk te maken. en dat betekent de rest van het seizoen een stuk over een noodweg rijden met 50 km per uur.

Het was een bewolkte dag met af en toe zon. Fantastische herfstkleuren.
Alle tinten groen, geel en bruin gezien met in de graslanden ook nog grijze kleuren. En dan af en toe de zon op deze kleuren. Dat doet je verlangen dat je foto’s vanuit de rijdende auto kunt maken. Vooral als de zon net een mooi stukje uitlicht ben je toch wel blij dat je in het mooie Drenthe woont. Onderweg loopt de route langs Haren en toen begon het net te plenzen. Dus de autoweg af naar het Postillion hotel om daar de Haren Challenger met een bezoek te vereren. Voor al die niet-KNSB-spelers die toch graag ook op zaterdag willen spelen. Zeven zaterdagen tijdens de KNSB-ronden wordt er gespeeld.

Na een uurtje doorgereden naar het Denksportcentrum. Net op tijd om te zien dat Sergei Tiviakov won van  Roeland Pruisscher en daarmee de Groninger Combinatie op voorsprong zette. Het waren drie spannende wedstrijden waarbij twee in een gelijkspel eindigden en één nipte overwinning. Die laatste wel ten koste van het derde team van de Groninger Combinatie. Kortom genoeg om van te smullen.

Lees meer

Over jan van os

Ik ben meer dan 50 jaar aktief in het schaken. Als speler, als bestuurder, als organisator van schaakaktiviteiten, als wedstrijdleider, als verslaggever (de schaakreporter) en als fotograaf. Heb ooit de titel van Nationaal arbiter gehaald. Momenteel voorzitter van mijn schaakclub ESG en ik zit in het bestuur van Chessfestival Groningen. Sinds 25 november ben ik ook voorzitter van de Noordelijke Schaakbond.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.