Benauwde remise voor Giri

Anish Giri heeft in de vierde ronde van de London Chess Classic met wit remise gespeeld tegen koploper Wesley So. Een soepele remise was het echter niet, al snel na de opening (het Londensysteem!) raakte wit in de problemen. Hij verloor een pion en het eindspel toren loper vs toren loper en pluspion moet voor zwart goede winstkansen geven. Op zet 33 en 34 miste zwart echter kansen, terwijl wit de kans op zet 35 wel benutte; de laatste pionnen op de damevleugel werden geruild en uiteindelijk bleef een toreneindspel van gh vs egh over, dat door onze landgenoot vrij makkelijk remise werd gehouden. So zal een beetje balen, maar hij staat nog steeds ongedeeld bovenaan en de eindzege in de Grand Chess Tour komt ook met de dag dichterbij. De enige overgebleven concurrent Nakamura won overigens wel vandaag, maar staat nog wel steeds achter So. Topalov lijkt de kop van jut dit toernooi, al moet gezegd worden dat hij met wat meer scherpte en/of geluk makkelijk anderhalf punt meer had kunnen hebben. Giri doet het qua score een stuk beter, maar zal het hem lukken dit toernooi een partij te winnen? Nog vijf kansen.

 

 

1 Comment

  1. Avatar
    wimw december 13, 2016

    Na zijn overwinning in de Sinquefield Cup eerder dit jaar gaf Wesley So in een interview aan dat hij veel tijd gestoken had in de studie van partijen en analyses van Kasparov. Dat zal zeker zijn spel aanvallender hebben gemaakt.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.