Bataviatoernooi: IM-norm Barry Brink, Lucas van Foreest koploper

Positieve ontwikkelingen bij het Bataviatoernooi voor de Nederlandse fans. Barry Brink, die het in het vorige verslag iets rustiger aandeed, ging door met waarmee hij het toernooi was begonnen, en heeft zo na zeven ronden al een meesterresultaat behaald met 4.5 punten. Ook Lucas van Foreest doet het erg goed: hij won twee keer en staat nu met 5.5 punten bovenaan. Beide spelers maken bovendien nog een reële kans op een grootmeesterresultaat!

Een belangrijke overwinning behaalde Barry Brink in de zesde ronde. Tegen Koen Leenhouts speelde hij een wisselvallige partij: eerst stond hij erg goed, toen verloren, daarna onduidelijk en in de tijdnoodfase trok hij de partij naar zich toe.

In de zevende ronde speelde hij vervolgens een degelijke remise tegen voormalig koploper Bobby Cheng. Om zijn IM-norm te upgraden naar een GM-norm zal hij tegen Eric Lobron (met zwart) en Thomas Beersdsen (met wit) minstens anderhalf punt moeten halen; niet makkelijk, maar zeker te doen.

Nog beter gaat het met Lucas van Foreest. Hij verloor in de eerste ronde, maar heeft daarna alleen nog tegen Fier een halfje laten liggen. Zo toverde hij tegen Mark Timmermans een paar niet al te moeilijke maar wel leuke combinaties op het bord.

Op zijn zestiende verjaardag mocht Lucas vervolgens tegen Tal Baron en die deed hem een pion cadeau. Bij het halen van de tijdcontrole werd de de Israelische grootmeester  matgezet.

Lucas heeft nog een punt nodig tegen Hing Ting Lai (zwart) en Koen Leenhouts (wit) voor zijn tweede grootmeesternorm (en anderhalf punt om zeker gedeeld of ongedeeld eerste te worden). De beide Nederlanders zijn niet zo in vorm, de opdracht had dus zwaarder gekund voor de nummer zeven op de ranglijst van jongste Nederlandse IM’s. Maar hij zal het niet cadeau krijgen’.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.