Derde IM-norm Dennis Brokken

Dennis Brokken van de Drie Torens heeft in Skopje (Macedonië) zijn derde IM-norm behaald. Met 6.5 uit 9 behaalde de 34- of 35-jarige Tilburger  naast een gedeeld tiende plek in het sterk bezette Karpos open ook een TPR van 2453 (exclusief ophoging), genoeg dus voor een IM-resultaat. Eerder haalde hij IM-normen bij Pardubice 2007 en afgelopen januari bij het Praag open. Zijn rating is door dit resultaat ook in de buurt van de 2400 gekomen, goede kans dus dat Nederland er binnenkort weer een internationaal meester bij heeft. Een goed resultaat haalde ook David Miedema: dankzij een eindsprint van 4 uit 4 werd hij met 7 punten gedeeld 5e.

Brokken begon matig en verloor in de tweede ronde van Gjorshev (2080). Na drie overwinningen tegen zwakkere spelers en een overwinning tegen IM Nguyen (2444) uit Polen mocht hij met zwart tegen GM Zdenko Kozul (2631). Het werd een verrassende maar ook overtuigende overwinning voor onze landgenoot, en deze partij heb ik geanalyseerd.

Na in de achtste ronde remise gespeeld te hebben tegen Ter-Sahakyan (2581) mocht hij de laatste ronde verliezen en dat deed hij ook, prijstechnisch gezien jammer, maar evengoed een heel mooi resultaat!

 

1 Comment

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.