Fotoverslag NK Jeugd

Het NK jeugd is na drie goed georganiseerde edities in Rotterdam verhuisd naar Assen. Ook hier, op de tweede verdieping van het Van der Valkhotel, heeft de organisatie de zaken goed voor elkaar. Een mooie ruime speelzaal, een uitgebreid nevenprogramma voor ouders, jeugd en geinteresseerden. Ook worden alle partijen op liveborden gespeeld, al bleken er de eerste dagen met de liveuitzendingen helaas nog diverse technische haperingen te zijn. Die lijken gelukkig opgelost te zijn. Ik ben zelf aanwezig als coach van een aantal talenten, maar had ook tijd om nog wat foto’s te maken, die ik met tekst zal publiceren.

De twee hoogste meisjescategorieen worden als achtkampen gespeeld. Bij de meisjes t/m 20 is Machteld van Foreest (1826, Groningen) favoriet, met Quirine Naber (1790, Velp), Lisanne Waardenburg (1787, Coevorden) en Lydia Dubbeldam (1755, Hoek) als grootste concurrenten op papier. In de praktijk deelt Machteld na drie ronden met 2.5 punten de leiding met Feline Waardenuburg (1596, Coevorden). Bij de meisjes t/m 16 heeft Robin Duson (1854, Hoorn) in de eerste ronde het topduel gewonnen tegen Anna Martinez (1781, Wageningen) en de Horinees staat daarmee na drie ronden een punt los.

De topborden per categorie zijn het dichtst bij de touwen geplaatst. Op de foto van de categorie jeugd tot en met 20 jaar kunt u o.a. vier IM’s en drie FM’s herkennen (een hint: op de voorste twee rijen v.l.n.r. Casper, Max, Thomas, Siem, Simon, Liam, Robby en Lucas, erachter met blauwe jas op de stoel Lars).

Jeugd tot en met 16 jaar, waar de Pathenatalenten Joris Kokje (2187, Utrecht) en Kevin Nguyen (2143, Rotterdam) de hoogste ratings hebben, maar Dries Wedda (2079, Diepenveen) na vier ronden bovenaan staat.

Bij de jeugd tot en met veertien jaar zijn Eelke de Boer (2100, Groningen), Onno Elgersma (2026, Almelo), Jonas Hilverda (2011, Groningen) en Maarten Hoeneveld (2001, Amsterdam) de favorieten, maar het is Rembrandt Bruil (1963, Elst) die zijn eerste vier partijen gewonnen heeft.

Met de ruggen tegen elkaar ziet u Eline Roebers (1731, Amsterdam) en Jessie Mang (1481, Bilthoven), die waarschijnlijk met Sara Martinez (1429, Wageningen) en Marrit Adema (Meppel) om de titel gaan strijden.

Naast de speelzaal is een boekenstal van Raindropchess.

In dezelfde zaal wachten ouders en begeleiders op de afloop van de partijen.

In een andere zaal op dezelfde verdieping vinden de nevenprogramma-activitieten plaats. Ter gelegenheid van ‘Brain & Health Day’ kwam Loek van Wely langs om over zijn ervaringen als profschaker te vertellen en vragen te beantwoorden. Op het programma staan ook nog o.a. een lezing over schaakfotografie door Harry GielenĀ  en een workshop door Jop Delemarre over studeren met Chessbase.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.