Europees Jeugdkampioenschap: Blog ronde 1

De eerste 48 uur staan vaak in het teken van acclimatiseren en ritme zoeken.

Om die reden hebben we het verslag voor vandaag kort en bondig gehouden.

 

U18 Max Warmerdam speelde na een taai gevecht remise tegen een IJslander met 2232. Feline Waardenburg verloor het initiatief in het middenspel en daarmee de partij.

U16 In deze categorie zijn we vertegenwoordigd met maar liefst vijf jongens, waarvan drie geplaatst zijn in de top tien. Daar waar Lucas van Foreest zijn partij gedecideerd won, blunderde Robby Kevlishvili vroeg en hield op tandvlees remise. De tegenstander van Liam Vrolijk wist zijn Bosboomsiaanse begin geen goed vervolg te geven – een punt voor onze man. Oele Dijkhuis dolf na een boeiend gevecht het onderspit tegen 2341. Tyro Bekedam speelde heel degelijk remise met zwart tegen 2297. Robin Duson had de langste partij van de dag. Ze stond wel beter, maar moest uiteindelijk in remise berusten.

U14 Siem van Dael had een lastige partij, maar won keurig. Eelke de Boer had in de voorbereiding met Sipke een lange Najdorf variant bekeken en kreeg pardoes alles op het bord – een makkelijke overwinning. Rembrandt Bruil stond twee pionnen achter, maar wist er knap remise uit te slepen. Marrit Adema kwam prima te staan, maar raakte daarna de controle kwijt en verloor helaas.

U12 Khoi Pham tripleerde prachig over de e-lijn en won. Machteld van Foreest wil zich optimaal ontwikkelen en speelt daarom met de jongens mee. Ze won haar eerste partij vlot. Eline Roebers was niet helemaal happy met haar remise en Kavya Raulji verloor helaas.

U10 Yichen Han trok in tijdnood de partij naar zich toe en won. Manasvita Basa had het zwaarder en verloor. Niet getreurd, morgen nieuwe ronde nieuwe kansen!
Blog #1

 

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.