Lucas, Liam en Eelke op medaillekoers

In de zevende ronde hebben we uitstekende zaken gedaan met een totaalscore van 11,5 uit 18, ondanks dat we in 14 van de 18 partijen zwart hadden. In de categorie jongens t/m 16 jaar kunnen Lucas van Foreest en Liam Vrolijk allebei nog kampioen worden en hetzelfde geldt voor Eelke de Boer bij de jongens t/m 14 jaar. De laatste twee ronden beloven erg spannend te worden.

U18
Max Warmerdam hing na een mislukt openingsexperiment een tijdje in de touwen, maar kreeg toen opeens een stuk cadeau (nu 4,5 uit 7).
Feline Waardenburg was vastbesloten vandaag niet in tijdnood te komen en werd eveneens beloond met een vol punt.

U16
Lucas van Foreest liet vandaag zijn grote klasse zien door na 156 zetten het dame-eindspel te winnen. Na 6,5 uur en drie notatieblaadjes had hij zijn tegenstander op de knieĆ«n. “Ik was bereid 300 zetten te doen”, aldus Lucas. Met nog twee ronden te gaan staat hij nu ongedeeld eerste met 6 uit 7 en heeft morgen wit aan bord 1.
Liam Vrolijk won ook en volgt met een eveneens zeer knappe 5,5 uit 7. Zijn tegenstander vandaag dacht bizar lang na raakte helemaal de draad kwijt. Morgen heeft Liam wit aan bord 2. Robby Kevlishvili mocht van geluk spreken dat zijn tegenstander niet profiteerde van een blunder en won alsnog. Tyro Bekedam kwam heel lang keurig mee tegen een sterke Rus, maar verloor uiteindelijk in het eindspel. Oele Dijkhuis werd verrast door een kwaliteitsoffer en stond niet lang daarna mat.

Robin Duson had een zwaar gevecht en wist het eindspel remise te houden.

U14
Eelke de Boer won een waanzinnige partij en staat nu gedeeld eerste met 6 uit 7. Halverwege de partij vandaag was er wat mis gegaan en gaven we geen cent meer voor zijn kansen, maar vervolgens ontaardde de partij in totale chaos. De koning van Eelke stond midden op een bord vol stukken, maar als door een wonder viel alles goed. Morgen bord 2 met zwart. Siem van Dael zette zijn ruimtevoordeel langzaam maar zeker om in een vol punt. De remise van Rembrandt Bruil was een logisch resultaat gezien het spelverloop.

Marrit Adema verrekende zich in het begin van het middenspel en kwam daarna nooit echt terug in de partij.

U12
Khoi Pham had een spannende koningsindische partij die na allerlei avonturen in remise eindigde. Eline Roebers begint op stoom te komen, won vandaag en staat nu op 4,5 uit 7. Kavya Raulji voegde een halfje toe aan haar totaal en doet het lang niet slecht op haar eerste EK.

U10
Yichen Han had het van meet af aan zwaar vandaag en wist het tij niet te keren. Hij valt ietsje terug in het klassement, maar zijn score van 5 uit 7 is nog steeds erg knap. Machteld van Foreest speelde vandaag remise en volgt op 4,5 punt. Manasvita Basa voegde vandaag een mooi punt toe aan haar totaal.
Blog #7

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.