Voerendaal-Kennemer Combinatie 3,5 – 6,5

Op zaterdag 10 maart 2018 werd ronde 7 van de meesterklasse gespeeld, maar omdat er dit weekend ook Bundesliga was konden Wouter en Loek niet meedoen. Gelukkig kwam dit Voerendaal goed uit en waren zij bereid om 2 partijen vooruit te spelen. Nadeel was dat dit alleen op donderdagavond 8 maart kon en dat het in Voerendaal (230km vanaf Haarlem) was en dat Wouter die avond moest werken. David kwam het wel goed uit en zodoende speelden Loek en Wouter op donderdagavond al hun partijen. Loek speelde tegen de Duitse GM Levin en liet zien hoe je zoiets professioneel aanpakt. Langzaam werd de druk op gevoerd en om 1 uur ’s nachts was het punt binnen. David deed het met minimale middelen, maar kwam toch steeds beter te staan. Doordat hij de wending Ta3 over het hoofd had gezien moest hij nog hard vechten voor remise, maar in de wetenschap dat hij naar huis moest lopen als hij zou verliezen, gelukkig voor hem lukte dit.
Zaterdag begonnen we dus met een voorsprong aan de wedstrijd. Ali tegen zijn oude club en hij had er zin in. Of het iets met schaken te maken had weet ik niet. Was meer goochelen voor gevorderden en het zal zeker niet allemaal correct geweest zijn. Met ruim 400 ratingpunten meer was het alsnog snel beslist. Lennart zat naast Ali en zag het allemaal aan. Lastige stelling, maar hij kon een gedwongen remisestelling afwingen. 2 punten voor en dan kies je voor het teambelang. 3-1.

Lees verder op de website van Kennemer Combinatie.

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.