1B: HWP Sas van Gent is teleurgesteld

In de zevende ronde speelde HWP Sas van Gent gelijk tegen De Stukkenjagers. Ze bleven nog wel op gelijke hoogte in matchpunten, maar bleven achter in bordpunten. Vorige week speelden de Zeeuwen ook gelijk tegen Venlo en hun conclusie dat ze het kampioenschap nu kunnen vergeten, lijkt terecht. Tenzij De Stukkenjagers in de laatste ronde verliest van degradatiekandidaat De Toren Arnhem. Hieronder het verslag van HWP, waarin u ook kunt lezen over het tweede en derde team. Die teams verloren beide.

 

Na de 5-5 tegen De Stukkenjagers geloofde niemand meer in een goede afloop van het seizoen. Het teleurstellende resultaat tegen Venlo (opnieuw een gelijk spel) werd dan ook gelaten ontvangen. Het mooie lenteweer en het terras in Blerick maakten veel goed.
We gingen weer flitsend van start. Helmut opende de score met een remise aan bord 1 tegen de sterkste Limburger. Thibaut kreeg de kans zijn excellente voorbereiding te tonen en kon al snel een punt bijschrijven. Verrassend was de vlotte overwinning van Rein; hij wint wel vaker, maar heeft daar doorgaans de volle speeltijd voor nodig. ½-2½, maar geen reden tot vreugde, want Paul, Gunter en Hans stonden bedenkelijk en Koen had een stuk weggegeven. Een meevaller was dat Simon toch nog achter het bord was verschenen (met slechts 40 minuten vertraging). De partijen van Gunter en Koen gingen verloren, maar bij Hans beperkte het verlies zich tot een zwakke pion. Toen die was opgeruimd, kreeg hij plotseling actief spel en de remise werd toch nog vrij gemakkelijk bereikt: 3-3. Bij Paul hoopten we op overleving, Simon had een pluspionnetje in een dame eindspel, bij Adrian stond het gelijk en Glen leek te gaan winnen. Dat laatste gebeurde inderdaad, Paul redde het niet en Adrian speelde remise. Het voordeel van Simon was helaas te klein voor winst, zodat we niet verder kwamen dan 5-5.
Oh ja, de avond ervoor had een select gezelschap in Goes de halve finale van de ZSB-beker gespeeld. Drie remises en een telefoonnul die maar met moeite werd geaccepteerd. Dat avontuur is dus voorbij.

 

Lees verder op de website van HWP Sas van Gent.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.