Kennemer Combinatie ging er nog voor zitten

LSG was al kampioen, maar Kennemer Combinatie had nog wel een paar doelen. Een goede gastheer zijn voor de centrale slotronde (dat waren ze), de nieuwe kampioen verslaan (dat lukte), de tweede plaats consolideren (kon alleen door een wonder niet lukken), Europa in (oké, was ook al zeker) en een paar titelnormen. Dat laatste lukte Jasel Lopez, die LSG-coryfee Edwin van Haastert versloeg op een manier die de Kennemers aan Karpov deed denken. Een verslag van Paul de Ron.

 

Bij het ingaan van de laatste ronde was het kampioenschap al vergeven aan LSG. Door  misstappen tegen HMC en BSG aan het begin van het seizoen was een tweede plaats en daarmee plaatsing voor de Europacup voor clubteams (11-19 oktober in Porto Carras, Griekenland) het hoogst haalbare. De enige opdracht die het team nog had was winnen van de nieuwbakken kampioen. En dat deden ze met een overtuigende 6 ½ – 3 1/2 overwinning! Naast de eer, stonden er ook titelnormen voor Mig (GM) en Jasel (IM) op het spel. Voor Mig bleek  in de speelzaal  Arthur Pijpers de tegenstander te zijn.

Die had zich volledig op Mig kunnen voorbereiden, omdat LSG voor de wedstrijd  4 namen van mogelijke tegenstanders voor Mig had doorgegeven. 1 of 4 tegenstander(s) scheelt nogal als je je moet voorbereiden!  Of het aan de voorbereiding heeft gelegen weet ik niet, maar na gelijkwaardig uit de opening te zijn gekomen begon Mig rond zet dertig te rommelen en verloor twee pionnen op de damevleugel, waardoor Pijpers een vrijpion kreeg , die in de volgende 16 zetten doorliep naar promotieveld a1. Jasel mocht op bord 1 zijn IM-titelaspiraties waarmaken tegen Edwin van Haastert. Tot zet 40 zag ik niet uit hoe Jasel nog zou kunnen winnen, maar met een klein positioneel voordeel bracht hij  – op  Karpoviaanse wijze – Van Haastert in zetdwang en liet hem geen andere keus dan op te geven: eerste IM-norm binnen. Ik ben ervan overtuigd dat de volgende normen snel zullen volgen. Wat een topper!

Lees verder op de website van Kennemer Combinatie.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.