1B: Beste eindklassering ooit voor HWP Haarlem

Voor HWP Haarlem ging het in de slotronde tegen Venlo nergens meer om. Toch werd een mooi resultaat bereikt. De ploeg werd vierde in de eerste klasse en was nooit eerder zo hoog geëindigd. Hieronder een verslag van Paul Tuijp.

 

Op deze prachtige lentedag zitten we ruim, licht en koel in het Carlton Square hotel. We ontvangen gasten uit Venlo (en omstreken), Bunschoten/Spakenburg en Haarlem. Een heuse derby voor het Derde, hoewel de competitieleider ons liever in Schagen had ontvangen voor een gemeenschappelijke ronde.

Voor het Eerste en Venlo zijn de belangen gering. Beide teams zijn veilig. De persoonlijke scores daar gaat het nog om.
Laat ik maar van boven naar beneden de borden langsgaan. Jaap -per 9 april nu toch echt tot Internationaal Meester benoemd door de FIDE, proficiat Jaap- met zwart pakt zijn tegenstander stevig aan, komt in het voordeel, maar juist als hij echt in de problemen komt, blijkt er een duivelse truc in de stelling te zitten die Jaap dus wel en zijn tegenstander niet ziet. Dat is direct een punt. Jaap maakt dit seizoen 6 uit 7 en een TPR van bijna 2600.

Op 2 zit Adam. Hij mag tegen de enige 2300+ speler. De twee op papier sterksten van Venlo zijn thuis gebleven. Adam bereikt voor zover ik heb kunnen zien, weinig tot niets.

Bij Bart gebeurt wel het een en ander. Hij verklapt tussendoor, dat hij op had willen geven als zijn tegenstander een matcombinatie met de goede zet was begonnen – tot hij zich weer realiseerde dat het helemaal geen mat was. Bart kwam weer volledig in de partij. En hoe. Voor mij ziet het er nog even eng uit met een vijandige dame die om de koning heen cirkelt, maar Bart heeft alles onder controle. Een mooie 5½ uit 9 is zijn score en een TPR van 2400+.

Lees verder op de website van HWP Haarlem.

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.