Jorden van Foreest verdedigt titel bij CNE NK-rapid, 11-jarige zus Machteld debuteert

Op zondag 18 november wordt voor het vierde opeenvolgende jaar het CNE NK Rapid gehouden in Amstelveen. Oud-winnaars Loek van Wely (2016) en Jorden van Foreest (2017) zijn dit jaar op papier de favorieten voor de eindzege, bij afwezigheid van de andere oud-winnaar Anish Giri (2015). Van de overige deelnemers mag ook het een en ander worden verwacht, gezien het feit dat met een gemiddelde rating van 2601 het deelnemersveld zeer dicht bij elkaar ligt.

Bij de dames wist Anne Haast de afgelopen drie edities op overtuigende wijze de titel op haar naam te zetten. Dit jaar kan zij weer stevige concurrentie verwachten van o.a. de nationale teamspeelsters Tea Lanchava, Rosa Ratsma en Iozefina Paulet. Toch zullen alle ogen vooral gericht zijn op de pas 11-jarige Machteld van Foreest die haar debuut zal maken op het NK.

Het CNE NK Rapid wordt financieel opnieuw mogelijk gemaakt door de gemeente Amstelveen en hoofdsponsor CNE ICT Professionals (cne.nl/)

Het deelnemersveld Heren en Dames

Loek van Wely 2650
Jorden van Foreest 2636
Erwin l’Ami 2636
Jan Smeets 2602
Erik van den Doel 2598
Dimitri Reinderman 2575
Ivan Sokolov 2573
Jan Timman 2539

Anne Haast 2345
Tea Lanchava 2339
Rosa Ratsma 2286
Iozefina Paulet 2275
Bianca de Jong-Muhren 2262
Anna-Maja Kazarian 2183
Mariska de Mie 2157
Machteld van Foreest 2135

Tijd en plaats
Het toernooi vindt ook dit jaar weer plaats in het Keizer Karel College (Elegast 5, 1185 AA Amstelveen). Er worden 7 ronden gespeeld en het speeltempo is 15 minuten + 10 seconde per persoon per partij. De eerste ronde begint om 10.30 en de verwachting is dat de prijsuitreiking rond 18.00 zal zijn.

Tegelijk met het CNE NK Rapid en CNE NK Rapid Vrouwen vinden ook voor amateur- en jeugdschakers evenementen plaats:

• Het 11e Brainwave rapidtoernooi voor thuis- en clubschakers
• Grand Prix toernooi voor de jeugd
• Kwalificatietoernooi voor NK jeugd ABC, dat wordt gehouden op zaterdag 17 en zondag 18 november

Binnenkort zal de informatie en inschrijving per toernooi te vinden zijn op de toernooisite cne-nkrapid.nl/

Deze grote schaakmanifestatie is onderdeel van de Schaakweek Amstelveen. Zo zal er verder in de voorafgaande week een groot basisscholierentoernooi worden georganiseerd, een leuke activiteit in de bibliotheek worden gehouden en zal het schoolschaken in de gemeente Amstelveen ook verder worden gestimuleerd.

1 Reactie

  1. Avatar
    TheBlackKnight 26 augustus 2018

    Waarvoor is Lucas niet gepromoveerd/ Geplaatst voor het NK als winnaar van de Brainwave 2017. Of wordt je als winnaar van de Brainwave niet automatisch toegelaten tot het NK. Zou dan wel veel Foreeest in het NK zitten.

    Jammer dat Giri niet wederom meedoet, verder mooi deelnemersveld.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.