Zuid Limburg-Kennemer Combinatie 4,5 – 5,5

Kennemer Combinatie, de landskampioen van 2017, begon het seizoen slecht door te verliezen van HMC Calder. Vervolgens wonnen de Haarlemmers/Bloemendalers met maar liefst 8-2 van LSG, de huidige landskampioen. In deze derde ronde werd Zuid Limburg verslagen, waardoor Kennemer Combinatie nu een van de zes gedeelde koplopers is. Zuid Limburg heeft nu 13 bordpunten en dat is een halfje minder dan het maximale voor een ploeg met nul matchpunten. Een verslag van Marcel Canoy, die zichzelf een oude man vindt omdat Jorden van Foreest hem met u aansprak. Wat toch eigenlijk heel normaal is voor een professor.

 

Niet goed spelen, stug doorgaan, hopen op een wondertje en dan toch toeslaan in blessuretijd, PSV laat dat dit jaar vaak zien. En ze staan fier bovenaan. Ook KC1 staat bijna (op half bordpuntje) bovenaan, ook daar was een huzarenstukje van Liam voor nodig en verder de nodige mazzel links en rechts. Das Glück des Tüchtingen, een toepasselijke uitdrukking als je tegen Zuid Limburg speelt en hun halve team uit Duitsland komt.

En op papier waren we zeker Tüchtig, met 5 GMs (ik reken Mig stiekem ook al even als GM omdat hij gewoon vaak als een GM speelt en scoort) aan de eerste vijf borden. Zuid Limburg meende tactisch listig te moeten doen door hun eigen GM’s op 7 en 8 te zetten. Die slikten echter twee koude nullen, terwijl de iets lichtere brigade aan de eerste drie borden samen een halfje scoorde. Die tactische opstellingen stellen niets voor. Maar aan de andere borden ging het bij KC behoorlijk mis zodat de wedstrijd superspannend was.

KC kende zelf ook een verrassing in de opstelling in de vorm van Captain Cook aan bord 10 die for old times sake nog een keer mocht opdraven in zijn oude team. De Cook produceerde braaf een plusremise met zwart tegen een IM dus niemand klaagde (ja behalve Loek natuurlijk die vond dat Cook eigenlijk moest doorspelen, waar hij ook niet helemaal ongelijk in had, als was de muziek behoorlijk uit de stelling).

 

Lees verder op de website van Kennemer Combinatie.

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.