Code oranje bij WK-jeugd in Spanje

Er worden vandaag geen partijen gespeeld bij het WK-Kadetten in Spanje. Dat maak je ook niet vaak mee. Maar door het slechte weer hebben de autoriteiten code oranje afgegeven en dus kan de bus niet rijden om de spelers te vervoeren naar de speelzaal. De organisatie gaf op hun homepage slechts dit berichtje prijs:

Hier moet iedereen het mee doen. Dus een extra rustdag, maar het is niet duidelijk wat er nu gaat gebeuren. Worden er morgen dan twee partijen op één dag afgewerkt? En hoe zit dat dan met het eten? Kunnen de deelnemers op en neer tussen de ronde door om in het hotel te gaan eten? Allemaal vragen waar we nog geen antwoord op krijgen… Zodra er nieuws is, zullen we een update geven.

We kunnen nog wel melden dat Yichen Han gelukkig op tijd verschenen is voor de tweede ronde en daarin korte metten maakte met zijn tegenstander. Hij kreeg de voorbereiding voor een deel op het bord en ging als een mes door de boter. Machteld van Foreest heeft zich hersteld van de ongelukkige nederlaag uit de eerste ronde. Zij won gedecideerd, maar wel na een lange partij. Tommy Grooten moest ook aardig wat zetten doen, maar nadat hij al met winnend voordeel uit de opening was gekomen, speelde hij dat voorzichtig naar winst. Hij rondde het karwei knap af in een pionneneindspel.

Lees verder op het weblog van Tommy Grooten

 

 

Over Herman Grooten

Herman is ruim 40 jaar schaaktrainer. Hij verzorgde lange tijd de schaakrubrieken in Trouw en het ED. Daarnaast was hij Topsportcoördinator bij de KNSB en is hij auteur van diverse schaakboeken en werkt hij voor Schaaksite. Klik hier voor series die hij op Schaaksite heeft gezet.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.