1B: Spijkenisse – Venlo 6 -4

Spijkenisse won met 6-4 van Venlo. De ploeg blijft daarmee in het kielzog van Oud Zuylen Utrecht, dat als enige alles won. Verslaggeefster Desiree Hamelink denkt dat aan het begin van het seizoen niemand had verwacht dat haar ploeg het zo goed zou doen. Bij een voorsprong van 5-1 was het trouwens nog behoorlijk spannend.

 

 

Op zaterdag 24 november speelde SV Spijkenisse 1 thuis tegen Venlo in de landelijke 1ste klasse. De wedstrijd verliep als volgt:

De wedstrijd begon goed met een gestroomlijnde overwinning van Rick, hij kreeg al snel groot voordeel en maakte het efficiënt af. Désiree heeft haar degelijkheid weer teruggevonden na de wedstrijd in Leiden en voegde hier een nuttig halfje aan toe. De aanvalsopzet van haar tegenstander leek dreigend, maar ze neutraliseerde dat vakkundig.
Toen brak er een zeer vruchtbare periode aan voor SV Spijkenisse 1, er stroomden drie volle punten binnen. Jordy had na zo’n vijftien zetten theorie een klein voordeeltje en in de tactische mêlee raakte zijn tegenstander de draad kwijt en verloor beslissend materiaal. Wilmar stond in een Benko-gambiet een pion achter, maar worstelde zich langzaam maar zeker los en won de pion terug. Met torens en paard toverde hij zijn tegenstander zo veel problemen voor, dat ook hier al snel een vol punt bij te schrijven was.
In de partij van Maurits pakte een pionverlies heel goed uit. Hij kreeg een vrije a-pion en druk met twee torens over de c-lijn en toen zijn tegenstander zijn torens deplaceerde, ging het bijna vanzelf. Al ging het op de beruchte 40ste zet bijna fout, gelukkig zag zijn tegenstander de reddende ruil niet. Invaller Fabian bracht de Spijkenisser fans helemaal uit hun dak. Met wat tactische grapjes wikkelde hij af naar een stelling met lopers van ongelijke kleur en zwart gaf al gauw zijn winstpogingen op.

 

Lees verder op de website van Spijkenisse.

 

 

 

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.