LSG Intellimagic – MuConsult Apeldoorn 5½–4½

Landskampioen LSG Intellimagic behaalde een krappe overwinning op degradatiekandidaat MuConsult Apeldoorn, maar blijft daarmee wel gewoon in het groepje koplopers staan. Wel met de minste bordpunten, wat vooral te wijten is aan een 8-2 nederlaag tegen Kennemer Combinatie. Jelmer Jens doet verslag, met partijen die zijn na te spelen. We leren onder andere dat als Predrag Nikolic bij de tegenstander zit, je daar maar beter je sterkste speler tegenover kunt zetten. Apeldoorn deed dat niet.

 

LSG – Apeldoorn, op papier een spannende wedstrijd. En dat werd het ook. De strijd was kort maar hevig. De langste partij duurde slechts 45 zetten en 7 partijen eindigden in een beslissing. LSG heeft goede herinneringen aan wedstrijden tegen Apeldoorn: bij het vorige onderlinge duel veroverde LSG het landskampioenschap.

Vrijdagavond stuurde onze captain een Shirt Alert. Dit zou de eerste thuiswedstrijd worden waarin iedereen in de teamshirts zou spelen die door sponsor IntelliMagic beschikbaar zijn gesteld. Arthur Pijpers was het Shirt Alert zaterdagochtend alweer vergeten. Het is dat hij zelf op bord 10 wilde spelen, anders hadden we hem er voor straf neergezet.

Arthur was niet de enige verrassing in de opstelling. Apeldoorn had Armen Hachijan naar bord 1 doorgeschoven om tegenover Predrag Nikolic te zitten. Deze verrassing pakte niet goed uit voor Apeldoorn: Predrag won met zwart in 19 zetten. Wit permitteerde zich iets teveel halve zetten en werd vakkundig ingesnoerd. Toen materiaalverlies onvermijdelijk was gaf wit op.

 

Lees verder op de website van LSG.

 

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.