Magnus Carlsen streamt!

Er zijn veel spelers die hun snelschaakpotjes op internet streamen, maar de meest interessante is waarschijnlijk wel de wereldkampioen hemzelf! In onderstaande clip kunt u zien hoe Carlsen bullet (1 minuut p.p.p.p.) speelt op Lichess terwijl hij luistert naar Noorse rap (waaronder zijn eigen nummer) en muziek uit de jaren ’80. Zijn nickname, DrNykterstein (nykter betekent nuchter), is een knipoog naar een eerdere nick, dr Drunkenstein. In de video kunt u zien dat hij allerlei onzinopeningen speelt, b.v. met wit en met zwart de travestieopening: c3 f3 Da4 Kd1 Dh4 De1 of c6 f6 Da5 Kd8 Dh5 De8. Meestal (maar niet altijd) wint hij daar ook nog mee. Verder blijkt dat je best veel zetten kunt doen in een enkele seconde!

Bekijk Chess at lichess.org van maskenissen op www.twitch.tv

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.