HWP Sas van Gent – HMC Den Bosch 4½–5½

Het Witte Paard uit Sas van Gent was na vier ronden een van de vier gedeelde koplopers. Dat zal velen hebben verrast. HWP is toch per definitie een degradatiekandidaat, een jojoteam tussen Meesterklasse en eerste klasse? Nu niet, dus. In de vijfde ronde volgde wel een nederlaag tegen HMC Den Bosch. HMC’er Thomas Mollema vertelt hoe dat kwam en wat het met onderbroeken te maken had.

 

Er stond weer eens een uitwedstrijd tegen Sas van Gent op de planning. Ik ben daar inmiddels al heel wat keren geweest zodat ik in de auto bij Twan wist te vertellen dat we een tijdje stil zouden moeten staan bij de openstaande brug over het kanaal. We kwamen inderdaad een tijdje stil te staan bij de brug. Gelukkig waren we ruim op tijd vertrokken zodat we zelfs met dit oponthoud genoeg tijd hadden om oliebollen, koffie en andere versnaperingen in te slaan schuintegenover de speelzaal. Ongeveer een half uur vantevoren misten we alleen nog Geert, terwijl het voor hem praktisch een thuiswedstrijd is.
Geert was gelukkig wel gewoon op tijd, zodat ook hij het verzoek van de beheerder van het gebouw tot zich kon nemen: gelieve geen onderbroeken door te spoelen op het toilet! Nou, daar ging ons strijdplan… Snel werd door teamcaptain Henk een nieuw strijdplan bedacht en dat wierp zijn vruchten af. We gingen gewoon meer punten pakken dan de tegenstander, wat kan schaken toch een simpel spel zijn.

 

Lees verder op de website van HMC Den Bosch.

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.