1B: Venlo – Oud Zuylen Utrecht 6 – 4

Hieronder al een paar keer vermeld: Oud Zuylen Utrecht, koploper in 1B, verloor van Venlo. Die ploeg had pas twee matchpunten en klimt nu op naar de zevende plaats. De drie ploegen die onder hen staan, krijgen de Limburgers nog alle drie tegen zich. Logisch dat ze wel weer vertrouwen hebben in de toekomst. Een verslag van Henk van Gool, met partijfragmenten.

 

Venlo 1 heeft in de thuiswedstrijd van de vijfde KNSB ronde in klasse 1B tegen Oud Zuylen Utrecht een verdiende zege behaald. Na vier en een half uur spelen stond er 6-4 op het scoreformulier. En daar viel niets op af te dingen. Verrassend was dat twee volle punten onderin werden gescoord, waar we op papier eigenlijk de mindere waren. Dat heeft waarschijnlijk de doorslag gegeven. Alleen op de middenborden kon Oud Zuylen iets terugdoen. Daar liepen Henk en Thijmen tegen een nederlaag op. Met in totaal vier remises en vier overwinningen liet Venlo 1 zich eindelijk eens weer van zijn degelijke kant zien. Zowel Maarten, Philipp, Frans en Carsten schoven hun opponent positioneel van het bord, terwijl Christian en Dirk dicht tegen winst aan zaten. De remise van André had daarentegen ook een nederlaag kunnen zijn. Rudi hield met een salonremise de beste speler van Oud Zuylen in bedwang. Door deze enigszins verrassende zege op de Utrechtenaren heeft Venlo 1 een kleine buffer opgebouwd ten opzichte van de degradatiezone.
Hieronder wat spelfragmenten uit deze wedstrijd.

 

Lees verder op de website van de Venlose Schaakvereniging.

 

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.