2C: Messemaker 1847 – Schaakmat Westland 5 – 3

Messemaker 1847 won met 5-3 en JuRo Unirek/De Wijker Toren met een halfje meer. De ploeg uit Gouda blijft daardoor bovenaan staan in 2C en noemt zich ‘Winterkampioen’. De twee hebben even allebei acht matchpunten en komen elkaar nog tegen. Verder heeft De Wijker Toren een duidelijk makkelijker programma. Een wedstrijdverslag van Eelko de Groot, die vooral de spelers zelf aan het woord laten, zoals ze bij Messemaker 1847 gewend zijn.

 

Na de ronde gaf Erik mij het goede advies “Schat nooit in hoe alle borden staan na anderhalf uur. Alles verandert toch nog!”. Dat bleek vandaag weer erg juist. De twee borden waar wij slechter stonden (Peter en Peter), wisten wij te winnen. Aan de andere kant haalden we precies 50% uit de stellingen waar wij het betere van het spel hadden. Van deze groep spelers wist alleen Ed te winnen. Dat deed hij op zijn typische wijze. Vanuit de opening een voordeeltje en die niet meer weggeven. Jan had ook vanuit de opening een leuk voordeeltje, maar gaf dat met ÈÈn zet weg en moest de enige nederlaag van ons team slikken. De overige vier spelers kwamen uiteindelijk op remise uit. Hierdoor hebben we de wedstrijd met 5-3 gewonnen en gaan we als winterkampioen de winterstop in. De doelstelling is duidelijk: zorgen dat we aan het eind van het seizoen nog steeds bovenaan staan.
Hieronder leest u het verslag zoals alle spelers hun partij hebben beleefd.

Peter Ypma:
In de opening had ik de keuze tussen zetherhaling en een passieve stelling. Ik koos voor het tweede, maar ik kwam er al snel achter dat dit niet verstandig was. We kregen namelijk een stelling met tegenovergestelde rokades, waarbij mijn tegenstander al een moordende aanval had en ik nog totaal niet. Mijn tegenstander viel echter te langzaam aan, waardoor ik tijd had om te doen alsof ik ook aanval had. Met een beetje hulp van mijn tegenstander kreeg ik die aanval ook en wist ik af te wikkelen naar een eindspel met twee pionnen meer. In dat eindspel had mijn tegenstander nog wel goede remisekansen dankzij eeuwig schaak constructies. In de partij kreeg hij die echter niet voor elkaar – en wist ik de partij met matige techniek alsnog te winnen.

Wim Heemskerk:
In plaats van een lang verhaal met smoesjes lijkt een korte conclusie meer op z’n plaats: het lukt me domweg niet meer om betere/gewonnen stellingen ook echt te winnen.

Peter Scheeren:

 

Lees verder op de website van Messemaker 1847.

 

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.