Sponsor deelname van een topschaker

Schaakvereniging Het Witte Paard uit Haarlem doet een opmerkelijke oproep voor sponsoring van het traditionele NOVA College Toernooi. Het weekendtoernooi in het laatste weekend van juni is altijd sterk bezet. Dit jaar zoekt de organisatie individuele sponsors. Wil je graag je favoriete topschaker in Haarlem laten deelnemen, betaal dan € 100,- voor een meester of € 150,- voor een grootmeester. Of nog € 200,- erbij voor reiskosten als je een buitenlander wilt laten meedoen. Grote vraag is natuurlijk of jouw favoriet wel wil meespelen. Maar er zijn schakers die zich door deze bedragen laten verleiden. Of dit de maximale startgelden zijn of dat de organisatie er nog iets bovenop kan leggen voor zeer aantrekkelijke spelers, dat vermeldt het bericht niet. Dat soort vragen kunt u stellen aan toernooidirecteur Harry Wierda. Een tegenprestatie is dat je de gesponsorde speler zelf tijdens dit weekend kunt ontmoeten.

Een origineel idee waarover hier op de website van HWP meer te lezen is.

 

6 Reacties

 1. Avatar
  renzoverwer 26 maart 2019

  Prima actie. Interessant. Geen hoge bedragen trouwens, zijn spelers zo goedkoop?

  “Oom Arnfried waar bent u”, denk ik wel eens.

 2. Avatar
  wimw 27 maart 2019

  Ik vraag me af of Oompje, die erg te koop liep met zijn rijkdom en voor de Koningsclub uit Bergen grootmeesters uit binnen- en buitenland dik betaalde, wel het juiste voorbeeld is. Hij werd in Engeland tot 24 jaar celstraf veroordeeld, nadat er in zakken cement van zijn firma Pagel wit poeder was aangetroffen en zat daar ook 7 jaar van uit.

 3. Avatar
  renzoverwer 27 maart 2019

  Ja Wim. Dat is bekende info, bekend bij ons allemaal en al helemaal bij mij. Zo’n opmerking van mij kun je gerust luchthartig opvatten. En als een flinke verwijzing naar tijden van weleer toen de betalingen hoger waren (en de kosten van het levensonderhoud LAGER).

  Om iets uit te leggen Wim, hanteert men wel eens stijlmiddelen. Jij bent toch ook journalist? Dan weet je dat. Mijn hart is weer veel te groot, dat ik dit allemaal uitleg…

  Stijlmiddelen zoals daar is de grap, en ook bijv de lichte overdrijving. En, ook nog: een beeld oproepen. En dan natuurlijk het beeld van de slecht betaalde schaker, en refereer ik aan een tijd waarin meer met geld gestrooid werd, niet alleen door Pagel. Dat weet jij ook….

  Maar jij fixeert je op een detail. Op het Pagel-voorbeeld. Maar daar gaat het dus niet om….

  Tot slot valt me wel iets op altijd bij geld in de schaakwereld

  Geld van Pagel, o dat was fout.

  Geld van Van Oostrom, dat was immer goed.

  Geld van Ilyhoemzhinov is fout

  Geld van de sponsors in Linares is per definitie goed.

  T is me allemaal te simpeltjes, dit soort redeneringen.

   

   

 4. Avatar
  Johan Hut 27 maart 2019

  Renzo, als je schrijft dat Wim journalist is, vraag ik me toch ernstig af of je wel weet over welke Wim je het hebt.

 5. Avatar
  wimw 29 maart 2019

  Zoals Johan Hut aangeeft ben ik geen journalist, maar heb ik het schaken vanaf eind jaren’50 met veel belangstelling in de kranten gevolgd en daarom houd ik van mooie journalistieke verhalen. Ik heb het zeer vermakelijke verhaal van Sosonko over de Koningsclub in Bergen in het eerste nummer van Matten gelezen en daar in mijn  reactie met een zekere ironie aan gerefereerd. Het spijt me dat dat zo niet is overgekomen. Overigens heb ik van Johan Hut ook begrepen dat in het verhaal van Sosonko niet alles zo gegaan is als hij beschrijft. Maar dat neemt niet weg dat je zijn stuk met als titel Oompje met een brede glimlach leest.

 6. Avatar
  renzoverwer 30 maart 2019

  Johan, hai. Joh, dat schrijf ik niet – ik vraag het. Echt waar.

  De inhoud van mijn reactie blijft staan, of iem. nu journalist is, of lezer, of beide, of marsmannetje 😉

  Wim, dank voor je reactie.

  Johan, jij ook trouwens!

   

  Groetjes, Renzo

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.