HSC/De Legibus Weekendtoernooi

De Helmondse Schaakclub organiseert op zaterdag 29 en zondag 30 juni het jaarlijkse weekendtoernooi. Dit toernooi heeft een voor Nederland unieke formule, over twee dagen verspreid worden er negen rapidpartijen gespeeld met een duur van 45 minuten per persoon per partij. Het prijzengeld bedraagt maar liefst € 2445, gegarandeerd door hoofdsponsor De Legibus. In niet minder dan dertien categorieën zijn er ratingprijzen te winnen!

Het toernooi vindt plaats in pool/snookercentrum Snookertown, Hoofdstraat 136 in Helmond. Snookertown (tevens subsponsor van dit toernooi) is gelegen op slechts zeven minuten lopen van treinstation Helmond ’t Hout. Gratis parkeren is mogelijk in onmiddellijke nabijheid. In de gezellige bar kan op beide dagen een gratis lunch worden genuttigd. Tevens zijn er de gehele dag broodjes en snacks verkrijgbaar.
Op zaterdag wordt er onmiddellijk na afloop van de laatste ronde een Chinees buffet geserveerd. Deelname hieraan kost € 10, contant af te rekenen bij de registratie op zaterdagochtend. Dit buffet wordt mogelijk gemaakt door subsponsor Kota Radja.

Er worden maximaal 76 deelnemers toegelaten. Vorig jaar was het toernooi ruim een week voor aanvang vol, dus tijdig inschrijven wordt sterk aanbevolen. Inschrijven is uitsluitend mogelijk door het overmaken van € 19,50 op rekeningnummer NL74ABNA0597131422 ten name van HSC Helmond onder vermelding van e-mailadres en FIDE-ID/KNSB-registratienummer. Onder de spelers die uiterlijk zondag 16 juni hebben ingeschreven wordt tijdens de prijsuitreiking een fraaie prijs verloot.
GM’s, IM’s en spelers met een FIDE rating boven 2400 hoeven geen inschrijfgeld te betalen, zij kunnen zich aanmelden door contact op te nemen met Millo Labriaire, e-mailadres millo@hschelmond.nl of na 19.00 uur telefonisch via 06-15282345.

Meer informatie over dit toernooi waar in het verleden al twintig GM’s aan deelnamen, is te vinden op de toernooiwebsite www.hschelmond.nl/delegibus. Heeft U dan nog verdere vragen, richt ze aan Roland Robinson, e-mailadres roland@hschelmond.nl, telefoonnummer 06-20972282.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.