Eerste Pinksterdag (zondag 9 juni) Delfts Kroeglopertoernooi!

Beste schaker,

Over 1¬Ĺ week is het weer zover: op Eerste Pinksterdag (op zondag 9 juni 2019) organiseert de Delftse SchaakClub, in samenwerking met de Delftse horeca wederom het Delfts Kroeglopertoernooi. Een middag lang word je onder het genot van een biertje (of een ander drankje) het centrum van Delft ingestuurd. Het kroeglopertoernooi gaat alweer zijn zestiende editie beleven, en na het succes van de vijftien voorgaande edities (93 koppels afgelopen jaar!) hopen we op een wederom geweldig toernooi. Delft is en blijft een geweldige locatie voor een kroegschaaktoernooi. Het historische centrum is vrijwel intact, en daardoor uitermate sfeervol. En niet onbelangrijk: het zit vol met kroegjes, restaurantjes en cafeetjes. De Beestenmarkt met haar gezellige cafeetjes is alom bekend, maar ook in de rest van het sfeervolle centrum zijn vele cafeetjes en kroegen te vinden. En in het compacte centrum allemaal op loopafstand, dus wat wil je nog meer?

Met 19 verschillende kroegen is de kans dat je twee keer op dezelfde plek speelt bijzonder klein. De indeling volgt naijlend Zwitsers, met uitzondering van de laatste ronde. Het indelingsprogramma is chessreporter.nl/. Hier kunt u tijdens het toernooi de stand volgen en zien waar u de volgende ronde moet spelen. Wederom dient het speellokaal van DSC, dat aan de zuidkant van het centrum ligt, als start- en eindpunt. Hier vandaan word je op pad gestuurd richting het centrum. Zeven rondes mag je proberen samen met je partner het andere team te verslaan. Er wordt gespeeld met een speeltempo van 20 minuten per persoon per partij. Tijd genoeg dus om nog even met een drankje na te praten aan de bar.

Alle informatie over het toernooi (ook over aanmelden) is te vinden op de website van DSC: www.delftseschaaksite.nl/

Tot 9 juni in Delft?

Namens het organisatiecomité
Ted Barendse

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.