35e Open Internationaal Schaaktoernooi van Geraardsbergen

Nog 74 nachten slapen en het is weer zover : het Open van Geraardsbergen begint op woensdag 14 augustus.

Nog niet ingeschreven ? En nog niets geboekt ? Treuzel niet te lang want de slaapplaatsen gaan zeldzaam zijn. Je vindt overnachtingsmogelijkheden (logement) op de website users.skynet.be/vptd/ maar ze staan er uiteraard niet allemaal op. Je kan best ook op internet zoeken.
De Vlaamse Ardennen, zoals de streek wordt genoemd, zijn een trekpleister voor de wielertoeristen. De eerste rit van de Ronde van Frankrijk passeert trouwens voor de eerste keer op de Muur in juli. En op de laatste dag van het Open, op zondag 18 augustus, komt de slotrit van de Binckbank Tour aan in Geraardsbergen. Zie http://www.binckbanktour.com/2019/nl/

Ook op schaakgebied heeft deze 35e editie van het Open alles om de gasten te plezieren. Naast de ronden van het Open is er elke avond iets te doen. Je kan schaken aan 100 procent en de bar blijft open zodat je de plaatselijke bieren kan proeven. Op donderdagavond is er een rapid (1) over 5 ronden; op vrijdagavond is er barbecue en/of de zomerblitz over 9 ronden; op zaterdagavond is er rapid (2) over 5 ronden, met telkens aantrekkelijke prijzen.

Maar je kan het ook minder intensief doen : je kan tot en met ronde 7 van het Open twee keer een bye vragen voor telkens een half punt, zelfs voor de eerste twee ronden. Indien je verhinderd bent, kan je dus het Open in de derde ronde beginnen met één punt.

Ter afsluiting is er op zondag het kaasbuffet dat inbegrepen is in de inschrijving.

Geef toe dat het moeilijk is niet in te gaan op zulke aanlokkelijke aanbiedingen. We verwachten jullie graag op woensdag 14 augustus…

Sfeerbeeld in het park naast de speelzaal 

 

 

 

4 Reacties

 1. Avatar
  Lucien Deschuyteneer 18 juni 2019

  Er zijn momenteel 59 spelers ingeschreven onder wie 16 Nederlanders.  Hopelijk komen er weer een twintigtal zoals elk jaar. Er is in elk geval nog veel plaats.

   

 2. Avatar
  Lucien Deschuyteneer 26 juli 2019

  Momenteel zijn er 94 spelers ingeschreven, onder wie 28 Nederlanders. Die weten dat ons Open zeer plezant is en daarom komen ze steeds graag terug.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.