Naam kunstenaar gezocht

Onlangs ben ik in het bezit gekomen van een ets van een schaakvoorstelling. Graag zou ik erachter komen wie de kunstenaar is die deze ets heeft gemaakt.

Ik kan de naam die eronder staat niet ontcijferen. Hier nog enkele foto’s. Wanneer iemand dit weet of andere informatie heeft, dan gelieve hieronder te reageren. Hartelijk dank!

12 Reacties

  1. Avatar
    Wijnand Engelkes 25 juni 2019

    Volgens mijn vrouw, die op de kunstacademie heeft gezeten: Waarschijnlijk van een leerling van een of andere academie. Paarden lijken geïnspireerd door Picasso/Guernica. Dit lijkt eerder een “droge naald” dan een ets. Met de droge naald techniek krijg je wat “wolliger” afbeeldingen. Etsen zijn veel scherper. Onder de handtekening lijkt komma 78 of 1978 te staan. Bij de droge naald techniek kun je meerdere afbeeldingen, wel een stuk of 30, maken van één plaat, maar dan zou ik ergens op de afbeelding een aanduiding als “27/30” (nummer 27 van 30) verwachten. Misschien is er maar één afdruk gemaakt. Verder komt het me niet bekend voor.

    • Avatar
      Eric César 26 juni 2019

      Wijnand, bedankt voor je reactie. Inmiddels heeft Henk (zie hieronder) ontdekt wie de kunstenaar is. 1978 als jaar van productie zou goed mogelijk zijn.

    • Avatar
      Eric César 26 juni 2019

      Henk, wat goed dat je dit wist of hebt gevonden! Het gaat dus om Ștefan Găvenea, een Romeense kunstenaar die in 1944 is geboren. Verder lees ik: afgestudeerd aan het Pedagogisch Instituut van Boekarest – Faculteit der Schone Kunsten en het Kunst Instituut “Nicolae Grigorescu” in Boekarest. Het kunstwerk blijkt ook een naam te hebben: “gevecht”.

       

       

      • Avatar
        Hans Kluck 27 juni 2019

        Beste Eric,

        Voor eventueel latere/andere zoektochten via een afbeelding: Via de ‘rechtermuisknop’ kun je ‘search Google for image’ aanklikken. Dan krijg je (als je geluk hebt) een lijst met resultaten.

        Grote groet!

        • Avatar
          Frits Fritschy 27 juni 2019

          Daarmee had ik in ieder geval geen succes, dus ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe Henk Eleveld hem gevonden heeft.

          • Avatar
            Hans Kluck 27 juni 2019

            Heer Frits,

            Ik had de tweede foto gebruikt, de close-ups brachten mij ook niet verder. Dan krijg ik een lijst van 5, waarbij de onderste link verwijst naar deze pagina: www.tlnews.ro/tag/stefan-gavenea/

            De overige 4 pagina’s linken door naar de huidige voorpagina van tlnews. Wanneer je die links echter in de ‘cache’ opent, staat bij ‘related articles’, een foto van het schaakbord waarna je na klikken door wordt verwezen richting de eerder genoemde pagina.

            Met groet!

        • Avatar
          Eric César 27 juni 2019

          Beste Hans,
          Dank voor de tip. Wat een fraaie techniek die dit zoeken naar een afbeelding mogelijk maakt!
          Vriendelijke groeten,
          Eric

  2. Avatar
    Johan Hut 27 juni 2019

    Op mijn computer heet het ‘Afbeelding zoeken in Google’. Maar goed, bedankt, ik had nog nooit van die functie gehoord.

  3. Avatar
    Frits Fritschy 28 juni 2019

    Werkt overigens zover ik weet alleen met Chrome als browser.

    • Avatar
      Johan Hut 28 juni 2019

      Even geprobeerd met Internet Explorer: inderdaad, daar verschijnt de functie niet achter de rechtermuisklik. Grappig, ik wist niet dat muisfuncties afhankelijk zijn van de browser.

      • Avatar
        Dimitri Reinderman 29 juni 2019

        Op afbeeldingen zoeken kan wel met elke browser: images.google.com en dan op de camera klikken. Je kan zelfs een plaatje van je eigen computer gebruiken.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.