Nevenactiviteiten Hogeschool Zeeland Schaaktoernooi 2019

Van dit mooie Vlissingse zomertoernooi alweer de 23e editie. Grote publiekstrekker is de Amerikaanse grootmeester Gata Kamsky, die in 1994 een match om het FIDE-wereldkampioenschap speelde tegen Anatoli Karpov. De Nederlandse top wordt vertegenwoordigd door de grootmeesters Erwin l’Ami en Loek van Wely. Ook van de partij is de Indiase topschaakster Harika Dronavalli, die na een afwezigheid van 6 jaar weer terugkeert naar Vlissingen. De deelnemers komen ook dit jaar van over de hele wereld. Zo doen er twee Cubaanse spelers mee en is er een groep jeugdschakers uit Singapore. Op vrijdagavond 2 augustus zal Gata Kamsky een masterclass geven n.a.v. het uitkomen van het tweede deel van zijn partijenverzameling.

Ontmoet een grootmeester, ontmoet Jan Werle!

Op maandagmiddag 5 augustus a.s. is er gelegenheid voor een schaakontmoeting met één van de deelnemers, de bekende Nederlandse grootmeester Jan Werle. Hij is tegenwoordig woonachtig in Woerden en jeugdtrainer van de plaatselijke schaakvereniging. Tijdens deze schaakontmoeting zal Jan Werle – in 2008 kampioen van de Europese Unie voor de vermaarde Engelse topgrootmeesters Nigel Short en Michael Adams – kort vertellen over zijn schaakloopbaan. Voorts zal hij ingaan op schaakvragen van jeugdspelers, huisschakers en andere belangstellenden. De schaakontmoeting begint om 14.00 uur en duurt tot 15.00 uur en vindt plaats in de Hogeschool Zeeland. De toegang is gratis.

Het toernooi vindt plaats van 3 t/m 10 augustus 2019 in het vertrouwde ‘atrium’ van de Hogeschool Zeeland aan de Edisonweg 4 te Vlissingen. Inschrijven kunt u via www.hztoernooi.nl. U vindt daar al de nodige informatie.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.