HWP goed van start in Europacup

Vandaag is de Europacup voor clubteams van start gegaan in Ulcinj in Montenegro. Voor Nederland waren veel plaatsen beschikbaar en daarom kunnen we met HWP Sas van Gent ook eens onze opwachting maken op het miljoenenbal. Er doen in totaal 66 teams mee en op papier zijn we nummer 21. Dat valt nog mee.

Er wordt gespeeld in een resort, een aantal kilometer van Ulcinj. De formule is all-in en dat is ons toch niet helemaal op het lijf geschreven. De eetzaal is vrij druk en het eten is meestal koud. Ook als het warm zou moeten zijn. Ik vermoed dat we nog wel eens op stap gaan om ergens anders te eten. Over de kamers en de speelzaal voorlopig niets dan goede berichten. Er is steeds veel ruimte. In de speelzaal hangen nog de volgende pictogrammen:

Toch goed om te weten.

Tom is onze captain en woonde de technical meeting bij. Hij legde ons een indrukwekkend lijstje met regels voor. Men mag:
– geen eigen pen meenemen;
– geen horloge aan hebben;
– niet achter het bord van de tegenstanders staan;
– niet in de speelzaal blijven als de partij gedaan is;
– niet spreken met de teamgenoten.

Zondag was de eerste ronde. Na een vrij vlekkeloos verlopen reis, wonnen we de eerste ronde van de Denen uit Bronshoj. De aanloop naar de reis was overigens minder vlekkeloos. Vlak nadat we onze tickets geboekt hadden, van Brussel naar Podgorica met Adria Airways, ging deze luchtvaartmaatschappij failliet. Gisteren kregen we bericht dat we een eventuele schadeclaim met alle documenten per post konden opsturen naar Sloveni├ź. In het Sloveens. We nemen maar ons verlies en met Air Serbia verliep alles een stuk vlotter.

De Denen dus. Op papier hadden we een groot overwicht en dan vooral op de borden 3 t/m 6. Dat bleek tijdens de match ook wel. Rein won als eerste met zwart in een verschroeiende aanval. Waarschijnlijk waren Thibaut, Glen en Tom hierdoor geïnspireerd, want ook zij gingen in volle vaart op de vijandelijke koning af. Met succes. De machine haperde behoorlijk bij mezelf. Vol overtuiging ging ik remise uit de weg tegen de tegenstander die in tijdnood was, maar dat was niet zo slim. Hij maakte het overigens wel mooi af. Ook bij Helmut ging het uiteindelijk nog mis. Het plusje uit de opening werd allengs minder en uiteindelijk bleek het dame-eindspel niet te keepen.

Morgen tegen een sterk Russisch team: Primorsky district.

Bronshoj SF HWP Sas van Gent 2 4
Aref Vasli (2397) Koen Leenhouts (2424) 1 0
Kim Pilgaard (2411) Helmut Cardon (2398) 1 0
Soren Andersen (2151) Rein Verstraeten (2379) 0 1
Peter Pedersen (2142) Thibaut Maenhout (2372) 0 1
Esben Christensen (2024) Glen de Schampheleire (2359) 0 1
Niels Andersen (1897) Tom Piceu (2354) 0 1

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.