Schaakpuzzels voor de jeugd

Wat kunnen kinderen thuis doen in deze coronatijd? Huiswerk maken, gamen, knutselen en… schaakpuzzels oplossen. Op de website van de Hoornse schaakvereniging Caïssa-Eenhoorn (www.caissa-eenhoorn.nl) zijn voor de jonge en oudere meisjes en jongens veel probleemstellingen te vinden. Even een half uurtje niet weten wat te doen? Kruip achter de computer en zoek de sleutelzet.

Iedere dag (op zaterdag na) zijn problemen van Noord-Hollandse schaakcomponisten te vinden. In de periode 1850-1950 zijn er tussen Den Helder en Haarlem en Medemblik en Amsterdam talrijke schaakliefhebbers geweest die honderden probleemstellingen hebben gemaakt. Vele verschenen in dag-, nieuws- en weekbladen. Als een soort hommage aan hun werk plaatst Caïssa-Eenhoorn voor de oudere jeugd elke dag een compositie, met wat informatie over de bedenker erbij.

Voor de kinderen van Stap 1 en Stap 2 zijn andere schaakpuzzels verzameld. Elke dinsdag en vrijdag verschijnt een bundel onder de naam ‘Alle dertien goed’ op de website van de Hoornse club. Uiteraard worden de oplossingen vermeld, maar wel een dag of een aflevering later.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.