LSG neemt revanche op Apeldoorn

Door: Boterhoofd

Leidsch Schaakgenootschap

LSG is sinds vorige week deelnemer aan de team battle. Een mooi initiatief om deze corona-tijd door te komen. De eerste team battle werd gewonnen door Schaakstad Apeldoorn, van harte bij deze nog! Zondag 19 april moest dan de revanche komen. Op een aantal spelers konden we nu rekenen die vorige week nog paas-verplichtingen hadden. Het aantal teams neemt iedere week toe wat natuurlijk mooi is om te zien! Het sterke Kennemer Combinatie werd toegevoegd in de eerste groep. Inmiddels bestaat het toernooi al uit drie groepen van 10 deelnemers.

Deze keer werd het schaken aangevuld met een zoom-meeting voor de liefhebber bij team LSG. Het idee van een vereniging is tenslotte toch ook een beetje ouwehoeren met een drankje erbij. De tactiek kon nog even worden doorgenomen want vooral het zogenaamde berserken was nog niet helemaal duidelijk aan de kant van LSG.

Mooie dingen kunnen er gebeuren op zo’n avond zo was bij LSG fmolivierh in bloedvorm. Met een bescheiden rating wist hij menig gerenommeerde speler halve en hele punten af te pakken. Toch lekker als je na twintig zetten in de volgende stelling met wit tegen een IM de felicitaties in ontvangst mag nemen:

Volgende week zal Paul Keres weer terugkeren in de hoogste groep, wij zullen proberen ook volgende week weer het verslag te schrijven!

➟ Volledige uitslag

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.