Toernooi van het Duitse Schach-Ticker

Beste schaakvrienden,

Dit is een idee van het Duitse Schachticker (chess-international.de), ik benader nu potentiële deelnemers – wie heeft interesse en krijgt een team voor elkaar? Datum onder voorbehoud: zondag 28 juni, tijdcontrole iets van 5+3. Teams met auteurs, lezers, … met en zonder schaaktitels – liever geen teams met een heleboel grootmeesters, en tegen de geest van het toernooi als iemand voor het spelen betaald wordt (hoewel niet te controleren).

Belangrijk: iedereen moet zijn echte naam prijs geven – in elk geval in Duitsland is er discussie over anonimiteit op Internet. Arena-format betekent dat men partijen speelt tegen spelers van andere teams – soort Zwitsers systeem. De beste spelers (normaliter 5, maar dit aantal is flexibel) tellen mee voor het klassement, aantal spelers per team onbeperkt – en iedereen zal tegenstanders op ongeveer zijn/haar niveau krijgen. Op Lichess is maximaal 10 teams mogelijk, als wij meer krijgen volgt een indeling in groepen.

Details moeten wij nog bepalen, zoals gezegd ben ik nu belangstelling aan het polsen. Voor mijn tijd in München sinds december 2018 was ik 20 jaar in Nederland (En Passant Texel), kort geleden speelde ik weer eens een toernooi in Purmerend met oude bekenden – elk Corona-nadeel heeft zijn voordeel …. .

Groeten uit München,

Thomas Richter (voor meer info mail naar richterthomas256@gmail.com of bericht via Lichess: thomasrich.

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.