Glorney: Nederlands team boekt ruime 19-1 overwinning op Schotland

Het is dit jaar allemaal wat anders dan normaal.  Geen vliegtripje, geen gezamenlijk ontbijt, niet het samen voorbereiden met een meegenomen coach.  Maar thuis achter de computer en de verbondenheid van een Whatsapp groep.  Maar goed, we maken er iets moois van deze week en hopen op betere tijden volgend jaar.

 

Glorney 2020 online is los.  De 4 teams (Glorney – 5 jeugdspelers U18, Gilbert – 3 meisjes U18, Robinson – 6 jeugdspelers U14 en Stokes – 6 jeugdspelers u12) zijn van start gegaan en na de Blitz van gisteren, was in de eerste echte ronde Schotland de tegenstander.

Ah…. Schotland.  2 jaar geleden gastheer van Glorney, en het moment dat Nederland via Pathena weer mee ging doen.  3 bekers gingen mee naar huis en we hadden een toptijd in Glasgow.  Veel gezelligheid en hard werken!

Maar goed Schotland dus, op papier niet de sterkste tegenstander, maar we weten inmiddels dat internationale jeugdratings niet alles zeggen.  Oppassen dus en scherp blijven.

En dat deed Team NL zeker.  Binnen 20 minuten was het eerste punt al binnen.  Bij Gilbert wist Robin Duson met powerplay haar tegenstander tot overgave te dwingen! Zo doen we dat!  Ook bij Stokes liep het gelijk lekker.  Tommy Grooten wist een nette partij te winnen en zo zijn eerste punt bij Glorney naar binnen te halen, niet lang daarna gevolgd door mooie overwinningen van Lauri Maris en Hayun Shin.

Inmiddels won ook Dana Verheij haar partij en was de overwinning bij Gilbert al binnen!

De punten bleven binnen stromen want bij de Robinson Cup scoorde Romayn Brandsma (alweer 3e keer Glorney) een punt en ook bij de Glorney Cup vielen de eerste punten de Nederlandse kant op.  Jonas Hilwerda (al een jaar in training voor dit toernooi) leverde gelijk een mooi punt en ook Siem van Dael bracht een punt binnen.  Siem zei hierover: “Gaf opeens een paar pionnen weg maar had wel vertrouwen in het eindspel”. En dat bleek!

Ook bij de Stokes bleven de punten binnenstromen en nadat Arthur de Winter en Polle van Aerendonk gewonnen hadden was hier de winst ruim binnen. Uiteindelijk boekten de dames van Gilbert een mooie 2-1 overwinning.  Jule Cordes wist de partij niet te winnen, maar we weten dat Jule de Glorney spirit heeft en zeker nog belangrijke punten voor het team gaat pakken!

De Stokes lieten niets heel van de Schotse doedelzakken en haalden uit met 6-0. Prajit scoorde heel mooi het laatste punt! Datzelfde resultaat boekte ons Robinson Team.  De topborden Leandro Slagboom en Roger Labruyere hadden het zwaar en de toeschouwers zaten met dichtgeknepen billen te kijken, maar de punten kwamen er.  Ook Glorney veteraan Ciro Catalan liet zien dat hij het nog steeds kan.  In mooi eindspel wist hij keurig te winnen.

En toen het Glorney team. Na winstpartijen van Jonas en Siem, wisten ook Onno en Eline hun partij te winnen.  Alle aandacht ging toen uit naar kopman Yichen.  In een spannende partij, wist hij een klein voordeel te halen, dat leek niet gelijk tot winst te leiden, maar hij besliste de partij met een mooie truc. 5-0 dus

Schotland is verslagen met maar liefst 19-1.  Wat een fantastische prestatie van het team.  Even genieten van de overwinning, maar daarna gaat het vizier naar de wedstrijd van morgen.  In ronde 2 wacht de grootste concurrent in alle cups: Engeland!

Alle uitslagen staan op:  www.glorneycupchess.org

1 Reactie

  1. Avatar
    Frits Fritschy 28 juli 2020

    Een ruime 19-1 overwinning – the mother of all understatements…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.