Glorney: Team NL verslaat Wales, Glorney en Stokes draaien in de top mee!

Het is alweer het derde jaar dat Stichting Pathena het Nederlands team afvaardigt naar Glorney.  En niet zonder succes, want 2 jaar geleden werden 3 bekers mee naar huis genomen en vorig jaar 1.  Dit jaar is het net allemaal wat anders en spelen we online.  Met gedeeltelijk Glorney veteranen, maar ook een deel die voor het eerst kennismaakt met Glorney.  Natuurlijk hopen we allemaal dat we volgend jaar weer op locatie dit mogen meemaken. Het toernooi wordt dan in Engeland georganiseerd.

Dit jaar dus vanuit huis.  Maar toch niet helemaal, want er zijn een aantal spelers ook op vakantie.  En dat is het mooie, ook dan kan je dit jaar dus gewoon meedoen.  Na de kraker tegen Engeland stond vandaag Wales op het programma.  Nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Glorney

Na de thriller tegen Engeland, staat ons team op de eerste plaats.  Het is slechts een halve punt, maar dan nog.  Alles nog in eigen hand dus.  Kopman Siem van Dael gaf het goede voorbeeld door al vroeg op de avond het eerste punt binnen te schaken!  Eline Roebers volgde al snel!  Een mooie partij!  Daarna was het Jonas Hilwerda die al het hele jaar niets anders wil.  Ook hij pakte een belangrijk punt.  Onno Elgersma was deze keer minder gelukkig. Zijn woorden: ”Echt een ontzettend beroerde pot”.  Ook Rembrandt kwam er niet doorheen, sloeg 2 keer remise af, maar moest uiteindelijk opgeven. Een 3-2 overwinning dus, maar de tegenstand komt dichterbij.

Kopman Siem van Dael scoort opnieuw (foto familie van Dael)

 

Gilbert

De dames konden aan de bak.  Wales heeft bij Gilbert best een goed team neergezet en niets was van te voren duidelijk.  Robin Duson knalt gewoon door.  Als kopvrouw geeft zij het goede voorbeeld en wist alweer haar 3e punt binnen te halen.  Een partij uit 1 stuk.  Dana Verheij was minder fortuinlijk.  Evenals gisteren kwam zij er niet doorheen en moest opgeven.  Datzelfde gold voor Jule Cordes.  Zij vocht voor wat zij waard was en dat doet ze altijd.  Dat is ook het mooie aan Jule, vandaag leverde dat echter geen punt op.  Een verlies van 1-2 rest.  Zo zakt het team een beetje weg in de ranglijst, met met 2 goede ronden

 

Robinson

Ons team Robinson vocht voor een laatste kans. Gisteren dik verloren van Engeland en dat moest vandaag anders.  Uiteindelijk werd een 4-2 overwinning behaald.  Voor kopman Roger ging het helaas mis, maar Leandro Slagboom, Dylan Achutan (nog 100%), Romayn Brandsma en Oscar Klaren houden de kansen op een topnotering nog in stand.  4 mooie overwinning van het hart van dit team.  Helaas redde Ciro Catalan het net niet.  Voor ons team geldt: knallen en veel punten scoren de laatste 2 ronden.

Dylan Achutan nog steeds 100% (foto familie Achutan)

Stokes

Ons Stokes team stond na 2 wedstrijden gelijk met de Engelsen. Alle kansen dus nog. De dame in ons gezelschap doet het fantastisch.  Lauri Maris laat zien dat ze uitstekend kan schaken, dat wisten we natuurlijk al wel, maar dit toernooi staat er geen maat op haar! Na 3 ronden nog steeds een 100% score.  Polle van Arendonk herstelde zich perfect van gisteren en wist ook weer een punt aan zijn totaal toe te voegen.  De 100% score geldt nog voor 2 spelers die het uitstekend doen. Prajit Sai Kumar won opnieuw keurig en ook op Hayun Shin staat geen maat.  Dit gaat nog wat worden de komende ronden.  Ook kopman Arthur de Winter pakte weer een punt.  Alleen Tommy Grooten wist vandaag niet te winnen. Zijn tegenstander had een truc, en Tommy vond de weerlegging niet.  Maar met een mooie 5-1 overwinning, gaat het Stokes team nu aan de leiding, want Engeland kwam niet verder dan 3,5 punt tegen Ierland

Polle van Arendonk schrijft opnieuw een punt bij (foto familie van Arendonk)

Overall dus een mooie overwinning op Wales. Morgen wacht Ierland.  Ook een goede tegenstander!

Alle uitslagen en standen staan op: www.glorneycupchess.org

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.