schaakstukje

Dubbelganger

Het schijnt dat iedereen een dubbelganger heeft (ga maar bij jezelf na). Zo is er iemand die als twee druppels water op Lionel Messi lijkt. Deze persoon kun je inhuren voor feesten en partijen en heeft er dus zijn broodwinning van gemaakt. Dat gold ook voor het evenbeeld van voormalig F1-coureur Michael Schumacher. Ook de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un heeft een dubbelganger die sprekend op de grote roerganger lijkt.

Nu zat ik wat op de site van het Tata Steel-toernooi te grasduinen en zag een filmpje van de sympathieke Zweedse grootmeester Nils Grandelius. Mocht de Netflix-serie ‘Prisonbreak’ een vervolg krijgen en een vervanger zoeken voor de leipe boef Haywire (Charles Patoshik) dan kan Grandelius aan een 2e carrière als acteur beginnen.

Julius

2 Comments

  1. Avatar
    Joost Jansen februari 02, 2021

    Als een dubbelganger van Kim Jong-un als twee druppels water op de grote roerganger lijkt, valt hij onmiddellijk door de mand. “Grote roerganger” was namelijk de eretitel van Mao Zedong.

  2. Avatar
    Zuid Limburg februari 03, 2021

    Zo loopt Anish Giri hier in de plaatselijke Jumbo vakken bij te vullen… De verdiensten als schaker vallen niet altijd mee… 😉

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.