Een normaal avondje schaken. Dat is waar we naar verlangen…

Terwijl het land zich zoemend in ijzig koude lockdown terugtrekt, hebben wij stiekem de lente geroken. Want hoewel de winterkoning zich meester maakt van het heuvelland, is tussen sneeuwvlokken een eerste sneeuwklok gespot. En wanneer spoedig de schaatsen weer in het vet worden gezet, en de snert met roggebrood moet wijken voor croissantjes en cappuccino’s, is er nog maar één ding waar we naar verlangen naast de lentezon: schaken met echt hout.

We willen ons uren buigen over borden. Elkaars lever proeven in bedompte schaakzaaltjes, waar we onbezorgd elkaars aerosolen recirculeren. Onbedaard rammen op klokken. En bier. Niet te vergeten veel bier. Om elkaar na een gevecht met het mes op tafel en het bloed aan de paal, in de armen te vallen. Samen zat te worden, te lachen, te huilen, de partijwinst te vieren of het verlies te verzuipen.

Met andere woorden: een normaal avondje schaken. Dat is waar we naar verlangen…

Haw pin! Nog even en dan mag het weer. Tot die tijd, de Spring Series. Het toernooi start volgende week dinsdag.

Aanmelden voor de Spring Series

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.