Tilburg Schaakt! – 23, 24 en 25 juli

Schaakliefhebbers kunnen de vingers aflikken, want op 23, 24 en 25 juli gaan we een weekend lang schaken in het Tilburgse Spoorpark! Zes regionale clubs hebben de handen ineengeslagen bij de organisatie van dit driedaags schaakfestival. Wat staat er op het programma?

Vrijdag 23 juli beginnen we met het Uitloopschaak. Schakers van elk niveau kunnen dan gratis en vrijblijvend twee rapidpartijen (25 minuten per speler + 5 seconden per zet) spelen in de buitenlucht. Eenieder die zich meldt voor 13.45 en/of 15.00 uur in het Spoorpark (gelegen naast het centrale station van Tilburg) kan meteen beginnen.

Op zaterdag 24 juli staat er een Rapidtoernooi gepland. Op het programma staan zeven rapidpartijen van 15 minuten per speler + 5 seconden extra per zet. Voor de winnaar ligt een envelop klaar met € 150, en daarnaast zijn er er nog vele andere (rating)prijzen te verdelen. De eerste grootmeester heeft zich al aangemeld. Wil je ook meedoen? Meld je dan vooraf aan via jordy@sgking.nl of maak gebruik van het inschrijfformulier.

We sluiten op zondag 25 juli af met een Omnisimultaan en een “gewone” simultaan. Bij een omnisimultaan speel je in feite een vijfkamp, waarbij alle vier de partijen op hetzelfde moment plaatsvinden. De vijf spelers lopen door elkaar heen om met een half uur op de klok zoveel mogelijk punten te verzamelen uit vier partijen. Wil je meedoen? Meld je dan vooraf aan via jordy@sgking.nl of maak gebruik van het inschrijfformulier. Klinkt dit wat ingewikkeld? Dan is er deze zondag ook een “gewone” simultaan, waarbij iedere voorbijganger welkom is om het op te nemen tegen viervoudig Nederlands Dameskampioene Anne Haast en/of Internationaal Meester Mark Haast.

Het volledige tijdschema kun je vinden door op deze link te klikken. Ga voor meer informatie en deelnemerslijsten naar www.sgking.nl.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.