Bok via 2-0 overwinning in de tiebreak overtuigend door

In het Russische Sochi heeft Benjamin Bok bij de World Cup vandaag in de tiebreak overtuigend gewonnen van zijn tegenstander Asyl Abdyjapar. Hij wist de IM uit Kyrgyzstan ditmaal tweemaal zeer gedecideerd van het bord te schuiven om zo de tweede ronde te bereiken.

In de eerste partij kwam Bok met wit al snel beter te staan en slaagde hij erin om twee stukken voor een toren te veroveren. Hij offerde in het eindspel een stuk voor twee pionnen, om vervolgens nog meer pionnen van het bord te halen. Toen hij vier pionnen voor de kwaliteit had, was het overduidelijk voorbij. Het livebord liet overigens de uitslag ½ – ½ zien, maar het was natuurlijk een vol punt.

In de andere partij kwam hij met zwart na een Dame-Indische opening in een voordelig eindspel. De pionnenmeerderheid op de damevleugel kwam snel naar voren en toen de zwarte stukken over de c-lijn binnendrongen, liep er het nodige uit de hand bij wit. Opnieuw kon Bok twee stukken voor een toren incasseren en daarmee was het eindspel verder kansloos voor de witspeler.

Gisteren zag Bok er ongeveer zo uit:

(foto Anastasiia Korolkova op toernooiwebsite)

Na vandaag al een stuk vrolijker!

(foto Anastasiia Korolkova op toernooiwebsite)

Nog een paar interessante links!

Over Herman Grooten

Herman is ruim 40 jaar schaaktrainer. Hij verzorgde lange tijd de schaakrubrieken in Trouw en het ED. Daarnaast was hij Topsportcoördinator bij de KNSB en is hij auteur van diverse schaakboeken en werkt hij voor Schaaksite. Klik hier voor series die hij op Schaaksite heeft gezet.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.