• De Mechanische Turk
  • De Mechanische Turk

De Mechanische Turk

Als een welkome afwisseling voor het maken van schaakvideootjes hebben we een filmpje over de schaakautomaat de Mechanische Turk gemaakt, dat we willen delen. Wellicht vindt iemand het mooi.

Aan het begin van 1770 debuteerde een uitvinder met de naam Wolfgang von Kempelen zijn nieuwste schaakautomaat in Wenen in het bijzijn van aartshertogin Maria Theresia, heerser van alle Habsburgse domeinen. De eerste tien jaren na zijn debuut in Paleis Schönbrunn speelde de Turk tegen slechts één tegenstander, Sir Robert Murray Keith, een Schotse edelman. Deze geweldige machine stond aanvankelijk bekend als de automatische schaakspeler en later als de mechanische Turk, of gewoon de Turk. Dat was dus ook ons inspiratie voor dit keer….

grandmastermac.com/the-turk/

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.