“Gezellige dwepers, bestaan ze?” door Manuel Nepveu

Bovenstaande, tamelijk idiote vraag kwam bij me op naar aanleiding van de recente gebeurtenissen in Afghanistan. Via de omweg van ‘fanatisme’ om precies te zijn. Van Dale geeft bij de definitie van fanatisme aan: ‘dweepzucht … gepaard met onverdraagzaamheid jegens andersdenkenden’. Over gezellige fanatici hoeven we het dus niet te hebben. Blijkens het voorgaande vormen de fanatici een irritante deelverzameling van de verzameling van alle dwepers. Kennen we op schaakgebied eigenlijk dwepers (van niveau) die niet tot die irritante deelverzameling behoren? Voor het gemak noem ik die dan de ‘gezellige dwepers’. Lees de hele column in PDF.

Deze en andere columnisten van SV Promotie, schreven samen meer dan 1000 columns. U leest ze op onze site.

1 Reactie

  1. Avatar
    Derk Dekker 17 september 2021

    Nou Manuel, ik zou zeggen: schrijf jezelf niet te vroeg af! Dwepen met de kwaliteit van het eigen spel tijdens de analyse lukt al (ook na verlies), nu nog op een gezellige manier! Je kan het!

    groeten,

    Derk

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.