Beste partij van 2021: Muetsch-Warmerdam

Mijn favoriete schaakapp FollowChess heeft de beste tien partijen van 2021 gekozen. In de top tien vinden we o.a. een winnende wandelkoning (Yu-Yu), de marathonpartij van Carlsen tegen Nepo en de Bosboomiaanse partij Vatsal-Ter-Sahakyan. Maar het is Max Warmerdam die de eer heeft om de beste partij (volgens FollowChess dan) gespeeld te hebben. In een eindspel waarin hij twee lopers voor een dame had wist hij uiteindelijk beslissend binnen te komen met zijn koning. De trouwe lezer van Schaaksite zal de partij (precies een jaar geleden gespeeld) al eerder gezien hebben, hieronder nogmaals de video waarin de partij besproken wordt.

De tien partijen kunt u in de app zelf naspelen met motivering erbij, of zonder motivering op de website van FollowChess.

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.