“De strijd om de Hemel Cup” door Hans Meijer

In mijn column Onze Patroonheilige berichtte ik over het toernooi om de Hemel Cup waarvoor vele schaakteams zich al hadden ingeschreven. De vraag die wij ons bij toernooien altijd stellen is welk team het toernooi zal winnen. Lees de hele column in PDF.

Deze en andere columnisten van SV Promotie, schreven samen meer dan 1000 columns. U leest ze op onze site.

4 Reacties

 1. Avatar
  meijgia 22 januari 2022

  Een interessante keuze. Mijn voorkeur gaat uit naar Geurt Gijssen, beroemd arbiter, en Thom van Beekum, hoofdarbiter Hoogovenstoernooi. Thom was lid van sv Promotie resp. sv Botwinnik uit Zoetermeer.

 2. Avatar
  Herman Grooten 22 januari 2022

  Grappen moet je eigenlijk niet uitleggen, maar Geurt Gijssen en Wouter Simonis waren beide bekende wedstrijdleiders in Nederland; wellicht niet bij iedereen bekend.

 3. Avatar
  Wim Weehuizen 22 januari 2022

  De wedstrijdleider kan nog wel enige troost putten uit het feit dat de bisschop Gijsen heette met één s. Die werd overgeplaatst naar IJsland, maar niet in het kader van een WK-match. Bisschop Simonis was kardinaal en heeft voor een paus kunnen stemmen, maar die wedstrijd werd op uiterst behoudend wijze gespeeld. Ze waren in conclaaf achter dikke muren en niemand kreeg de zetten door. De stembriefjes ging ten slotte op in witte rook.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.