Functie: Favoriete berichten (en feedback gevraagd)

Een weinig bekende functie (*) is om berichten als favorieten op te slaan zodat ze makkelijk terug te vinden zijn. Het werkt simpel: als u ingelogd bent ziet u bij een bericht  tussen de auteursnaam en de tekstballon een icoon met een ster (rood omcirkeld in het voorbeeld hieronder).

Klik op het icoon en het bericht wordt opgeslagen in de favoriete berichten (en de ster wordt geel). Rechtsboven bij Je bent ingelogd‘ ziet u (eventueel na het klikken van Toon gebruikers-menu) de optie Bekijk favoriete berichten. U kunt ook  www.schaaksite.nl/favorieten/ in uw browserbalk invullen. Zo komt u op het overzicht van de als favoriet opgeslagen berichten.

Waar wij benieuwd naar zijn: gebruikte u deze functie al en/of bent u van plan deze te gaan gebruiken? Of mag het icoontje met de ster wat u betreft weg?

 

(*) Sterker nog, ik kwam er zelf vandaag pas achter dat die bestond.

3 Reacties

 1. Avatar
  Peter Huisman 14 februari 2022

  Ik kende deze optie niet, en heb hem dus ook nog nooit gebruikt. Nu ik weet wat het is, ben ik zeker van plan om hem te gebruiken. Ik denk dat het me een hoop (terug)zoekwerk scheelt. Bijvoorbeeld als ik ergens op reageer en daarvoor iets wil gebruiken/citeren uit andere artikelen.

 2. Avatar
  Frits Fritschy 14 februari 2022

  Nooit geweten. Misschien zal ik die functie gebruiken nou ik hem ken. Overigens gebruikte ik wel iets vergelijkbaars, een algemene functie in google: met frits fritschy site:schaaksite.nl vind je alle onzin terug die ik hier geschreven heb. (Dus: <zoekterm> site:<website.*>.) Handig voor als je jezelf niet wilt tegenspreken of wilt checken of een ander dat wél doet.

 3. Avatar
  Zuid Limburg 16 februari 2022

  Nee, deze optie kende ik nog niet. De crux zit ‘m wel ook wat in de zinsnede ‘Als u ingelogd bent’. Dat ben ik zelden. Ik werk via Safari op de iPad, click ‘Onthoudt mij’ aan, laat het tabblad open staan en toch ben ik in no-time weer uitgelogd 🤷🏻‍♂️

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.