“Opgewekt richting uitgang” door Manuel Nepveu

Onlangs heb ik de leeftijd der sterken bereikt, zoals dat vroeger wel werd genoemd. In het huidige tijdsgewricht stelt mijn ‘prestatie’ natuurlijk niets voor zoals mijn 87jarige halfbroer me even fijntjes onder de neus wreef. Feit is wel dat ik me inmiddels nadrukkelijk bewust ben van de eindigheid van mijn aanwezigheid op deze blauwe planeet. Lees de hele column in PDF.

Deze en andere columnisten van SV Promotie, schreven samen meer dan 1000 columns. U leest ze op onze site.

2 Reacties

  • Avatar
   Henk Smout 22 mei 2022

   365chess.com/game.php?gid=2594772 de mislukte ‘Zwickmühle‘ op wereldkampioensniveau!

   Naar eigen zeggen schrok Petrosian toen hij op 32.Dxd3 Lf5 33.Pxe5 Lxd3 34.Ld4 het schaakje 34… Le4+ ontdekte en overzag hij het dodelijke tegenschaak 35.Pf3+.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.