OKU 2022: nog drie nachtjes slapen

De voorbereidingen voor het 47e Open Kampioenschap van Utrecht (OKU) zijn in volle gang. Hierbij weer een update, die hopelijk leidt tot nog meer deelnemers, bezoekers of thuisvolgers.

Eerst maar die deelnemers: eerder meldden we dat het toernooi vol zit en er een wachtlijst is aangelegd. Dat is nog steeds zo, maar we merken dat er al heel wat spelers zijn doorgeschoven van wachtlijst naar deelnemerslijst. Daarnaast doen we nog een poging om de capaciteit substantieel uit te breiden. We laten donderdagmiddag weten of en hoeveel plekken erbij zijn gekomen, en de spelers op de wachtlijst horen dat natuurlijk als eerste. Dus inschrijven kan zeker nuttig en lucratief zijn!

De te kloppen man

Uiteraard is gewoon langskomen ook mogelijk: het LIFE-gebouw biedt volop ruimte hiervoor, en je kan meteen inkopen doen of kijken bij de Utrechtse Meesters. En mede door steun van de buren van UCS De Rode Loper zullen er zo’n 25 borden live worden uitgezonden, dus ook vanuit de luie stoel is alles te volgen. Je mist dan wel het nodige, zoals het rapport van de schoonheidscommissie, door een ajuusroeper.

De ajuusroeper (links)

Erg leuk is dat de ondernemers er ook veel zin in hebben: zie bijvoorbeeld hier. Of in Papendorp zelf, want het toernooi is groots aangekondigd. We verwachten dus diverse bezoekers die nog nooit een schaaktoernooi hebben gezien. Willen alle deelnemers nog even een kam door hun haar halen?

De aankondiging!

Uiteraard hebben wij er ook zin in. Nog drie nachtjes slapen! Voor als er vragen zijn: graag per app (06 – 24 395 397) of per mail). En dan maken we er een mooi toernooi van.

Over Jan Jaap Janse

Voorzitter van SV Paul Keres van 2003 tot 2018. Houdt van jubileumboeken, dubieuze openingen en gezellige toernooien. Vindt dat je schaken vooral niet te serieus moet nemen.

3 Reacties

 1. Avatar
  Henk van Lingen 25 mei 2022

  Merk op dat we curieus genoeg veel minder GM’s op de lijst hebben staan dan pre-corona, terwijl het prijzengeld aanzienlijk hoger ligt dan bij de laatste edities. Enkele GM’s die op de lijst stonden, konden alsnog niet. Wie gaat het titelhouder Hugo nu lastig maken? Aanmelden kan nog. Morgenmiddag (‘opbouwdag’) blijkt de definitieve zaalcapaciteit.

 2. Avatar
  Jan Jaap Janse 25 mei 2022

  En mocht een titelhouder dit lezen en meer willen weten: neem dan gerust even contact op met de organisatie (oku@paulkeres.nl of 06 – 24 395 397).

 3. Avatar
  Henk van Lingen 26 mei 2022

  Iedereen die op de wachtlijst stond, is geaccepteerd. Morgen in de loop van de ochtend zal ik de liveborden-links (laten) publiceren via de OKU site..

  Live: 5x Utrechtse Meesters, 8x groep A, 8x groep B en 3x tot 6x groep C.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.