Schaakgezelschap Staunton bestaat 150 jaar: ‘We zijn trots op het verleden’

Het is veruit de oudste schaakclub van Groningen. Schaakgezelschap Staunton bestaat 150 jaar en dat wordt zaterdag gevierd in het clubhuis in de stadswijk Helpman. ‘Staunton heeft de naam een club van notabelen te zijn.’
De 89-jarige clubicoon Henk Seijen, oud-biochemicus uit Paterswolde, is al 65 jaar lid en is zaterdag benoemd tot erelid, net als oud-voorzitter Piet Mulder. Seijen heeft veruit de meeste partijen ooit voor de club gespeeld. Hij is nog steeds elke dag met schaken bezig en een trouw bezoeker van de clubavond, elke maandag aan de Groenesteinlaan. Seijen geniet zichtbaar op dit feestje van zijn club.
Lees verder: Schaakgezelschap Staunton bestaat 150 jaar: ‘We zijn trots op het verleden’ – RTV Noord

2 Reacties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.