Spectaculair begin met Ding tegen Nepo

Het kandidatentoernooi is spectaculair begonnen. De vorige uitdager van Magnus Carlsen maakte een vliegende start door met zwart één van de grote kanshebbers te verslaan. Het was een mooi potje. Waarbij ik me niet aan de indruk kon onttrekken dat Ding niet in goeden doen was. Het gebeurt niet zo vaak op dit niveau dat een topspeler een partij verliest binnen 32 zetten.

Bovenstaande stelling ontstond na de 20e zet van wit. Vanaf hier werd het allemaal bijzonder spannend. Vervolg…

 

Over Michel Hoetmer

Michel schaakt al sinds begin jaren '70. Hij speelde bij schaakclub Utrecht (2e klasse KNSB) en hij was destijds ook redacteur van het clubblad. Tegenwoordig is hij lid van sv Pegasus in Amstelveen. In het dagelijks leven was hij verkooptrainer (www.salesquest.nl) en publiceerde diverse boeken en artikelen over verkopen en marketing. Hij is gediplomeerd schaaktrainer (2).

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.