De opening bepaalt de opening

Een vernieuwd Kennemer Combinatie verscheen zaterdag bij de seizoensopening tegen Meesterklasse-debutant Paul Keres. Zelf hing ik 63 zetten in de touwen, dus het verslag is wat minder gedetailleerd ditmaal. Bij de avonddis kwamen echter de openingen het meest ter sprake, dus laat ik daar maar het verslagje op richten. We gaan de borden eens af van hoog naar laag.

Op 1 onze nieuwe aanwinst Friso. Onze veteraan neemt de eerste seizoenshelft op het topbord de grootmeesterlijke honneurs waar voor Ivan, die als winnende coach van het gouden Oezbeekse Olympiade-team een magische zomer heeft beleefd en daar de komende maanden de welverdiende vruchten van plukt. Friso op 1 bleek hetzelfde euvel te hebben als ik op 8.

Lees het verslag van Pieter Roggeveen verder op kennemercombinatie.nl/2022/09/18/de-opening-bepaalt-de-opening/

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.