1 maand een YouTube-kanaal!

Dag allemaal! Sinds een maand heb ik een YouTube-kanaal: Schaakplezier. Deze maand (18 oktober – 17 november) heb ik er 13 video’s op gezet, gemiddeld probeer ik er twee per week te doen. Het zijn verschillende video’s waarin partijen worden geanalyseerd, verslag wordt gedaan van toernooien, boeken worden gerecenseerd en thema’s worden besproken. Hieronder mijn recentste video uit de themaserie ‘Leerzame Miniatuurtjes’. Tijdens corona ben ik die gaan bestuderen en nu probeer ik ze op een instructieve manier met jullie te delen! Mijn vorige video was een analyse van een mooie aanvalspartij van een jonge Boris Spassky. Ik vind schaken bovenal leuk (vandaar de naam Schaakplezier), dus ik bespreek wat me leuk lijkt (bijna alles dus). Dit weekend speelt de ABC-jeugd de eerste kwalificatie voor het NK, daarover plan ik ook een video te maken met wat hoogtepunten. Later deze maand gaan de vrouwen op het wereldtoneel verder met het kandidatentoernooi, ook daarover meer!

Mochten jullie nou suggesties hebben, vragen, of leuke idee├źn waarover je wat wilt leren (of gewoon zien), dan hoor ik dat graag! Zet gerust hieronder neer.

Over Bram Klapwijk

Ik ben een schaaktrainer en schaakliefhebber. Met name de aanval vind ik erg interessant, maar voor bijna alles dat met schaken te maken heeft kan je me wel porren. Ik heb een eigen Youtube kanaal: Schaakplezier!

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.