Het eindspel van Machteld en Anne

Allereerst Wijnand: bedankt voor het verslag van ronde 1 van het vrouwen NK. Mijn beurt is pas volgende week, maar toen zag ik gisteren deze stelling tussen Machteld van Foreest en Anne Haast. Ik kon het niet laten er wat aan toe te voegen.

Iets in deze stelling triggerde mij. Misschien is het die 5-op-een-rij van zwart? Is dit nou gewonnen voor zwart, dacht ik? Dus ik ging analyseren en had het idee dat zwart wel zou moeten kunnen winnen. En toen zette ik de computer erbij aan… Tja, die gooide roet door al mijn varianten. Dus ik dacht: dit is zo interessant, laat ik er een video van maken! Daarom hierbij een video met analyse van deze stelling en het vervolg van de partij. Én, ook nog 6 stellingen aan het begin als speeltraining. Want als trainer ben ik er ook wel fan van dat je dingen kan oefenen, en dit eindspel zit vol praktische waarde! Video na de ‘lees verder’

Over Bram Klapwijk

Ik ben een schaaktrainer en schaakliefhebber. Met name de aanval vind ik erg interessant, maar voor bijna alles dat met schaken te maken heeft kan je me wel porren. Ik heb een eigen Youtube kanaal: Schaakplezier!

2 Reacties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.