Concentratieverbeterende doping; 35 ELO erbij!?

Zo af en toe verschijnt in de massamedia een voorzichtig stuk over concentratieverbeterende middelen. Zoals bovenstaand fragment uit de Volkskrant van 3 februari jl. Het besluit met: ‘Uitkomst? Soms een licht positief effect op verwerkingssnelheid en concentratie. Maar het houdt niet over (…) Bovendien zijn er óók onderzoeken die juist uitwijzen dat oneigenlijk gebruik gepaard gaat met een negatief effect op slaagkansen en examencijfers. (Pilletje ritalin voor je examen, helpt dat nou?).

Die artikelen gaan vaak in op ethiek, en zijn vaak afkeurend. Nu heb ik al eens een klein theoretisch -ik zou ze zelf nog eens moeten nemen- onderzoek gedaan naar de effecten van dit soort middelen. Ik stuitte op ampakine (…)

Lees verder op: renzoverwer.wordpress.com/2023/02/08/concentratieverbeterende-middelen/

2 Reacties

 1. Avatar
  Caesar64 11 februari 2023

  Renzo, ik ben wel benieuwd welk middel jou gaat helpen richting de 2000 te gaan.

 2. Avatar
  renzoverwer 06 maart 2023

  Haha Caesar… GEEN middel. Misschien een paar prachtige trainingen door jou?

  Een snufje meer schaaktalent zou ook heel veel helpen 😉

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.